Inntar Union

BJØRN ZARBELL-ENGH bjorn.zarbell.engh@dt.no

I sin vakre hvite kjole og krone på hodet har Snødronninga inntatt Nedre BuskerudTeaterverksted på Union Scene. Der blir hun vinteren over til åpningen av Papirbredden 3. mars. Da spiller hun hovedrollen i åpningsforestillingen med unge aktører fra Drammen Kulturskole.bilde

-Så flott den er. Hege Bolstad har virkelig gjort en kjempejobb. Et kostyme en Snødronning verdig, sier kostymesjef Eva Jahren når hun innlemmer Snødronninga i teaterverkstedets kostymebank.

EVENTYRLIG. Hege Bolstad, med utdannelse i design og søm fra Canada, driver sin systue på Konnerud. Hun er født i Sandefjord og oppvokst i Canada, og det er mer enn aksenten hun har med seg fra sitt andre hjemland. I Canada sydde hun de mest eventyrlige Halloween-kostymer. Erfaring som var god å ha da hun skulle skape kostymet til hovedrollen i H.C. Andersens vakre eventyr "Snødronninga". Med hjelp av dyktige sveisere til kronen.
-Jeg får bilder i hodet mitt når folk beskriver klær de ønsker seg. Jeg sydde også kostymene til mange av dem som var med på åpningen av 1905-jubileet i Teatret. Jeg synes det er spennende å lage kostymer fra en annen tid, sier Hege Bolstad på sitt sjarmerende norsk-kanadisk.

SATSER STORT. Det var Nedre Buskerud Teaterverksted som hadde ideen til å sette opp "Snødronninga" til den store åpningen av Papirbredden i mars.
Det skjer i samarbeid med elevene ved Drammen Kulturskole, Masala og alle gode naboer på Union Scene. Teaterverkstedet satser stort og har engasjert den dyktige kostymetegneren Fride Kramer Riseng til å tegne samtlige kostymer i forestillingen. I sitt atelier i Sylling har hun laget detaljrike og vakre tegninger av hele rollelisten.

Flott. -Snødronninga var den enkleste tegningen, og se så flott den er blitt, sier Eva Jahren og ser beundrende på Kine S. Wang iført Snødronning-kostymet svinge seg rundt blant Cruella de Cru, Fenrik Rutter og de over 700 andre kostymene i kostymebanken. Og Eva Jahren lover å ta godt vare på Snødronninga fram til den store forestillingen i mars.